"Інтер" транслюватиме заходи, присвячені Дню хрещення Русі

26.07.2017 13:08
image

27 і 28 липня, до Дня хрещення Русі, телеканал «Інтер» традиційно покаже прямі трансляції урочистих богослужінь - молебню на Володимирській гірці, Всеукраїнського хресного ходу і божественної літургії в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє телеканал "Інтер", інформує DOZOR.

«Телеканал «Інтер» завжди транслює головні події для нашої країни, і одна з них, без сумніву, - День хрещення Русі.  Це свято, яке знають і люблять люди. Його святкування є настільки масштабним, що гідно стає самостійною телевізійною подією. Безпосередньо в самому молебні на Володимирській гірці беруть участь десятки тисяч людей. Торік в хресній ході до Києво-Печерської Лаври, яка відбувалася після молебню, взяло участь 80 тисяч українців. Цього року Церква очікує ще більшу кількість віруючих. А число тих, хто долучається до святкування завдяки трансляції в ефірі "Інтера", становить мільйони», -- говорить головний редактор «Інтера» Антон Нікітін.

У четвер, 27 липня, о 13:00 глядачі телеканалу зможуть приєднатися до загального святкування і соборної молитви: «Інтер» транслюватиме молебень на Володимирській гірці в Києві і Всеукраїнський хресний хід. Під час молебню духовенство і віруючі в молитві попросять про мир, єднання і любов.

Цього дня до пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру прибудуть 11 чудотворних ікон з різних куточків України: "Зимненська", "Охтирська", "Призри на смиріння", "Касперовська", "Почаївська", "Святогірська", "Боянська", "Барська","Радомишльська","Спас Нерукотворний" і "Володимирсько-Десятинна".

Святковий молебень на Володимирській гірці очолить Предстоятель УПЦ Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Після завершення богослужіння духовенство, паломники і віруючі зі всіх регіонів України традиційно пройдуть хресною ходою і доставлять чудотворні ікони до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У п'ятницю, 28 липня, о 9:00 в день Хрещення Русі в ефірі "Інтера" - трансляція божественної літургії в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

 Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»

Переглядiв: 1050