Іспит на права водія фіксуватимуть на Кіровоградщині за допомогою відео

24.12.2019 12:14
image

В Україні та Кіровоградщині, зокрема, іспит на право керування автомобілем фіксуватимуть на відео.  Така можливість з’явилася в усіх областях держави відсьогодні, 24 грудня. Про це медіпорталу DOZOR повідомили в сервісному центрі МВС.

Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом почали функціонувати 440 мобільних приладів з яких 11 в Кіровоградській області.

Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.

На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становитиме 10 діб. В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Обов’язковою фіксація іспитів стане з 2020 року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. Також збільшиться строк зберігання відео.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефоном (044) 290-19-88 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці головного сервісного центру МВС.

Переглядiв: 789