Із кіровоградського ліцею евакуювали учнів (ФОТО)

25.04.2019 07:45
image

В обласному центрі учні КЗ «Науковий ліцей» разом із рятувальниками під час умовної пожежі евакуювали людей і надавали першу медичну допомогу сьогодні, 25 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід присвячений тижню цивільної оборони, який проводиться традиційно декілька років поспіль.

«Сьогодні, захід присвячений тому, як діяти при пожежі, тому що це актуальна і важлива  тема, дивлячись   на те, наскільки багато останнім часом трапляється пожеж в нашій області. У них гинуть дорослі і діти лише через те, що  не знають, як поводити себе в такій ситуації», - зазначив вчитель захисту вітчизни Наукового ліцею Валентина Черній.
image
image
image
image
image

Для того, щоб підготуватися до умовної пожежі, учениці ліцею готувалися два тижні. Дівчата вчилися вимірювати тиск, приводити до тями потерпілого та перемотувати рани.

«Ми довго готувалися і це був для мене складний процес. Перший крок до підготовки – це екскурсія у музеї управління з надзвичайних ситуацій. Потім ми почали вивчати схематично наші дії, пізніше з інвентарем. Я вимірювала тиск потерпілому і під час такої постановки у мене дійсно було відчуття, ніби все насправді», - поділилася враженнями учениця 11 правового класу наукового ліцею Олександра Бугор. 

Також вперше відбувся конкурс «Найкращій рятівник Наукового ліцею 2019» під час якого хлопці намагалися якомога швидше одягнути спорядження, а дівчата навчалися, як вберегтися від чадного газу без протигазу.  

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3107