Їздити по 4,50 грн. У Кіровограді затвердили нові тарифи на проїзд

16.02.2017 15:32

image

Кіровоградці їздитимуть в маршрутках по 4,50 грн за одну поїздку. Таке рішення прийнято на позачерговому засіданні виконавчого комітету Кіровоградської міськради сьогодні, 16 лютого, передає DOZOR.

Так, більшістю голосів члени виконкому проголосували за погодження приватним підприємствам ПП «Олікс», КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.», ПП «УкрАвтоІнвест», ПП «Паритет Сервіс», ПП «Автобаз Кіровоград», ФОП Кобченко В. В, ТОВ «Кіровоград Євро Транс», ФОП Шаповалов А.О, ФОП Баркар С.М. граничної вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних  маршрутах у розмірі 4,50 грн.

Тариф було погоджено з додатковою умовою: встановлення електронної системи контролю (GPS-навігації) до кінця року.

 Як повідомляв DOZOR , проїзд на маршруті №274 (селище Нове – площа Богдана Хмельницького) коштуватиме 4 гривні.

Нагадаємо, у вівторок, 14 лютого, міськвиконком переніс прийняття рішення щодо підвищення тарифів на проїзд на сьогодні, 16 лютого, з метою проведення обговорень і консультацій. Проте на обговорення не запросили членів виконкому, які і мали сьогодні прийняти рішення.

Як повідомляв DOZOR, питання про підняття тарифів перевізники підняли ще в грудні, коли розмір мінімальної зарплати збільшився до 1600 гривень, а з січня «мінімалка» виросла до 3200 гривень, а відповідно виросло податкове навантаження, розповідав сайту DOZOR 5 січня начальник міськуправління транспорту Олександр Вергун. Чиновники розмірковували над вартістю проїзду у 4 гривні, проте перевізники хотіли підняти ціну разової поїздки до 5–7 гривень. Так у коментарі сайту DOZOR заступник директора ПП “ОЛІКС” Павло Діхтяренко припустив, що зростання тарифів на міські перевезення може проходити в кілька етапів.

Переглядiв: 7006