Кабмін дозволив використовувати металургійні відходи при будівництві доріг Кіровоградщини

05.12.2019 11:21

Кабінет міністрів України дозволив використовувати металургійні шлаки та інші відходи виробництва при будівництві доріг Кіровоградщини. Про це йдеться на сайті міністерства інфраструктури України, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, уряд ухвалив розпорядження Кабміну «Щодо застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві».

«Ми маємо впроваджувати інноваційні матеріали та технології в дорожньому будівництві. Металургійні шлаки, золи виносу використовуватимуться у дорожніх роботах вже найближчим часом. Таке рішення уряду, зокрема,  дозволяє позбавитись залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема, бітуму. Це  також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною», - зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відтепер під час здійснення публічних закупівель робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування обов’язково передбачатиметься застосування нецінового критерію «Заходи із захисту довкілля» з питомою його вагою не менше 10%. У договорах на будівництво, поточний ремонт автомобільних доріг загального користування в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській областях передбачатиметься використання відходів виробництва (металургійних шлаків, зол виносу тощо), що відповідають нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації.

Переглядiв: 1318