Карантин не завадить гарному врожаю: що роблять успішні фермери Кіровоградщини?

16.11.2020 15:22
image

Карантинні обмеження, які спричинила епідемія коронавірусу,  стають дедалі суворішими в Україні і в усьому світі. Підприємці вже відчувають собі негативний вплив обмежувальних заходів. Однак, якою б підступною не була хвороба, людство все одно потребуватиме стратегічного «топлива» - харчування. І ця відповідальність – створити запаси необхідних важливих продуктів лежить на наших аграріях. Відповідальні трударі сільського господарства вже обирають високоякісні посівні матеріали – в спеціалізованому магазині агрохімії «КропАгро».  

Так, за даними департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА, цьогоріч урожайність пізніх зернових культур знизилася. Наприклад, загальна урожайність соняшнику цьогоріч становить 17,2 ц/га, що у порівняні з попереднім роком на -9,7 ц/га нижче.

Крім цього, з 76,1 тис.га сої вже обмолотили 31% посівів, а саме 23,6 тис.га. Загальна урожайність сої в області склала 10,8 ц/га, що на -7,6 ц/га нижче ніж у 2019 році.

Також окремі сільгосппідприємства розпочали збирання зерна кукурудзи на площі 3,8 тис.га (1%). Намолотили аграрії 3,5 тис. тонн зерна. Загальна урожайність склала 17,1 ц/га, що на -45,8 ц/га менше ніж у 2019 році.

Безумовно на урожай культур впливає низка факторів: погода, опади та багато іншого. Однак суттєвим фактором для багатого врожаю та гарного настрою фермерів є високоякісний посівний матеріал. Компанія «Krop Agro» ретельно тестує кожну продукцію перед запуском у продаж, спирається на дослідження всесвітньо відомих аграрних компаній і лише після цього пропонує шанованим споживачам той чи інший продукт.

«B acopтименті «KpoпAгpo» є  гібpиди кукуpузи для кpупи, зepнa і силосу української, французької та сербської селекції. Вартість українських гібридів відрізняється від вартості імпортних селекцій. Втім хотілося б одразу зазначити, що покладатися на вартість, як основний фактор під час вибору гібриду насіння – помилкова стратегія. Щоб отримати гарний збір під час жнив, потрібне те насіння, умови селекціонування яких співпадають з кліматом вашого регіону.  Наприклад, степ, лісостеп або полісся. Виходячи з цього, купувати насіння кукурудзи української селекції – найбільш зручний варіант. Однак іноземні виробники пропонують гібриди з більш високим потенціалом врожайності. Тому, якщо ви розглядаєте варіант купівлі зерна закордонної селекції, обирайте ті, які вироблені в державах з кліматом, схожим на наш: Сербія, Франція тощо», - радять експерти «КропАгро».

Асортимент магазину постійно поповнюється новинками. Фермерським господарствам пропонується насіння кукурудзи від виробників-титанів: «Кукурудза української селекції», «Маис», «KBC», «Сингента», «ВНИС», «Евралис», «Еврасем», «Лимагрей», «Нертус». 

Порадують якістю та розумними цінами і лінійка насіння озимого рапсу. В «КропАгро» можна придбати насіння відомих виробників: «Хімагромаркетинг», «Сингента», «Pioneer».

Насіння соняшнику – стратегічного для Кіровоградщині продукту – можна купувати теж в «КропАгро». Тут фермерам порадять насіння виробників «May Seed», «Альфа насіння», «Koccaд Ceмaнc», «Гермес», «Юг Агролідер», «Eвpoceм» та інших.

Також експерти компанії «КропАгро» рекомендують фермерам купувати посівмат у перевірених виробників та надають кілька порад, як відрізнити якісний товар від підробки:

1. Фірмові мішки. На них мають бути проставлені голографічні знаки, спеціальні наклейки з інформацією про продукт, QR-кoди та інші елементи, якими різні виробники захищають свою продукцію;

2. Сертифікат якості посівного матеріалу та кожної його партії. Якщо виникають сумніви, перевірити його наявність або справжність можна в спеціальному реєстрі сертифікатів насіння та посівмату.

3. Колір насіння. Провідні виробники обробляють їх протравлювачами, використовуючи якісну фарбу, яка не осипається. Під час відкриття мішка з оригінальним товаром, ви не побачите пилу, який часто зустрічається в підробках. Шахраї використовують дешеві фарбники, які не забезпечують якісного прилипання.

Усіх норм та правил дотримується низка компаній. Компанія «КропАгро» - ваш надійний друг та помічник – серед відповідальних компаній, яка працює лише з офіційними дистриб’юторами та виробниками насіннєвої продукції. Кожна партія продукції має сертифікат, який надається замовникам по запиту.

Замовити необхідний товар можна в інтернет-магазині або ж, зателефонувавши за номерами телефонів:  097 180 94 78, 095 180 34 68 з 9:00 до 18:00 по будням. Бонусом кожен покупець отримає безкоштовну консультацію від фахівців.

 

 

 

Переглядiв: 896