Керівники закладів освіти Кіровоградщини самостійно прийматимуть рішення про те, як навчатимуться школярі

17.01.2023 10:36

Керівники закладів освіти Кіровоградщини самостійно прийматимуть рішення про те, як навчатимуться школярі, враховуючи ситуацію, що склалася. Про це під час брифінгу повідомив заступник очільника керівника департаменту освіти і науки ОВА Володиимир Таборанський сьогодні, 17 січня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами посадовця, МОН завчасно передбачило автономію закладів освіти, тож адміністрація закладів має право реагувати на ситуацію, що склалася з безпековими питаннями, а також відключеннями електроенергії, самостійно.

«Кожен заклад може приймати рішення і змінювати їх впродовж року: щодо форм навчання. Кожен заклад освіти має право реагувати на ситуацію. Якщо немає електроенергії та інтенрету, не може йти мова про навчання, заклад може продовжити канікулярний період, призупинити навчальний процес. А потім - продовження навчального року у червні і надолуження освітніх програм. Якщо є безпекова можливість і є світло та інтернет, потрібно навчатися», - зазначив Володимир Таборанський.

Переглядiв: 2198