Керівнику одного з райвідділів освіти повідомили про підозру за розтрату 400 тисяч

19.05.2021 13:38

Керівнику одного із  районних відділів освіти за фактом  розтрати майна  шляхом зловживання службовим становищем вчиненому  у великому розмірі, повідомили про підозру. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

За даними слідства,  підозрювана, обіймаючи посаду  керівника районного відділу освіти, уклала з товариством договір підряду на виконання капітального ремонту загальноосвітньої школи. Підрядник зобов’язувався здійснити заміну системи опалення у будівлі освітнього закладу, відремонтувати покрівлю та вікна, а також   утеплити школу.

Посадовець усупереч підписала та скріпила печаткою акт  приймання виконаних будівельних робіт на підставі яких підприємству було перераховано бюджетні кошти за роботи, які  не були  передбачені проектно-кошторисною документацією, розтративши таким чином майно на суму майже 400 тис грн.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Переглядiв: 807