Кермуйте відповідально: Поліцейський розповів про пік аварійності у Кропивницькому районі та найчастіші причини ДТП

20.07.2022 09:41

Як відомо, влітку кількість ДТП, згідно з статистикою, збільшується. Не виняток – територія Кропивницького району. На жаль, не всі водії дотримуються правил дорожнього руху, що стає причиною аварій, які бувають з жахливими наслідками. Про те, які найчастіші причини ДТП та порушення правил дорожнього руху медіа порталу DOZOR розповів начальник сектору реагування відділення поліції номер 2 (м. Кропивницкий) Кропивницького РУП лейтенант поліції Валерій Вербіцький.

Трохи статистики:

«Протягом 6 місяців 2022 року на території  обслуговування підрозділів СРПП Кропивницького РУП ГУНП і Кіровоградській області загалом зафіксували180 ДТП ( у 2021 році було 218 , це на 17% більше ніж у 2022 році). З них 53 ДТП з постраждалими (у 2021 році - 60, на 12 % менше ). У результаті дорожньо-транспортних пригод загинули осіб 8 ( у 2021 році - 10, що на 20% менше ніж у 2021 році ) та 72 особи отримали травми (72 особи , у 2021 році - 75 що на 4 % менше ніж у 2021 році)», - розповів правоохоронець.

За словами Валерія Вербіцького, з початку року правоохоронці склали 595 адміністративних постанов про порушення правил дорожнього руху зафіксованих не в автоматичному режимі.

Про найчастіші причини ДТП:  

 Найчастішими причина ДТП є: перевищення безпечної швидкості (38 фактів);

Порушення правил маневрування (6 фактів);

Перехід дороги у невстановленому місці (2 факти);

керування ТЗ у стані сп’яніння (1 факт).

Крім цього, зазначає Валерій Вербіцький, з початку року поліцейські склали 120 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачених статтею 124 КУпАП.

«Найбільша кількість ДТП фіксується у зимовий та ліній період , якщо брати вибірку по дням тижня то у суботу зафіксовано (12 фактів ДТП), неділя (6 фактів). Пік аварійності припадає на 9 та 15 годину доби, саме у цей вас трапляється 11% всіх ДТП з загиблими або травмованими», - зазначає начальник сектору реагування відділення поліції номер 2 (м. Кропивницкий) Кропивницького РУП лейтенант поліції Валерій Вербіцький.

Правоохоронці вкотре наголошують – дотримання правил дорожнього руху є запорукою безпечних поїздок.

 «Хочу нагадати водіям що транспортний засіб є предметом підвищеної небезпеки , зараз через нашу область проходить великий потік транспорту, потрібно неухильно дотримуватись встановлених правил дорожнього руху, неухильно котрисуватись пасками безпеки, не перевищувати встановлені швидкісні обмеження та не порушувати правила маневрування», - наголошує поліцейський.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1538