«Кіровоградгаз» відновлює зовнішні мережі у двох мікрорайонах Кропивницького за власні кошти

19.10.2020 13:56
image

ВАТ «Кіровоградгаз» працює над відновленням газових мереж у мікрорайонах Балашівка та Лелеківка, які постраждали під час смерчу.  Підприємство виконує усі роботи за власні кошти з «аварійного» запасу.  Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила технічний директор підприємства Ірина Бородько.

«Наші відновлювально-аварійні роботи поділені на дві частини: перша – зараз ми обстежуємо та робимо усі відновлювальні роботи на розподільних мережах, тих, що проходять по вулицях. Значна частина пошкоджень – на вуличних газопроводах. В першу чергу необхідно зробити ремонт та заміну певних ділянок, які зовсім пошкоджені і пустити газ по цих мережах. Паралельно проходять зварювальні роботи. Спеціалісти обстежують мережі у дворах, які постачають газ до житлових будинків», - повідомила Ірина Бородько.

Посадовець зазначила, що пошкодження таких мереж торкнулися фактично кожного житлового будинку. Вже сьогодні стане відомий масштаб відновлювальних робіт по кожній житловій садибі.

«Щойно отримала інформацію по Балашівці. Там 16 будинків, де необхідно відновлювати мережі повністю. Пустити газ в ці будинки ми поки не можемо. По Лелеківці будинків більше – там тисяча будинків без газопостачання», - зазначила Ірина Бородько.

Аварійно-відновлювальні роботи зовнішніх мереж «Кіровоградгаз» виконує самотужки – за рахунок «аварійного» запасу.

«Ці вуличні розподільні мережі знаходяться у нас на балансі, вони ремонтуються з нашого «аварійного» запасу. Вуличні мережі ми ремонтуємо безоплатно. Потім ми будемо дивитися ситуацію по кожному житловому будинку і будемо дивитися,які обсяги роботи. Ми зберемо свій штаб і вирішимо: якщо це в наших силах буде зробити – якісь незначні роботи, це може бути безкоштовно. Але якщо треба буде переварити всю систему газопостачання в будинку, оскільки там є зруйновані частини будинків і треба буде повний монтаж, то, можливо, це буде за рахунок власників будинків», - каже посадовець.

На жаль, нині пустити газопостачання неможливо, адже у деяких будинках зруйновані частини димоходів. Попереду, констатує техдиректор «Кіровоградгазу», масштабна робота газовиків.

 

 

 

 

Переглядiв: 1217