Кіровоградщина може залишитися без аналогового телебачення

23.01.2018 10:44

На Кіровоградщині можуть вимкнути аналогове телебачення до кінця березня. Про це повідомляється на офіційному сайті Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, інформує  DOZOR.

Так,  нацрада затвердила план заходів поступового переходу країни з аналогового телемовлення на цифрове. Зокрема, до списку можливих пілотних областей, де вимкнуть аналогові мовники в першу чергу, увійшла й Кіровоградщина. 

"Згідно з планом у лютому 2018 року Національна рада має ухвалити окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення щодо першої області та країни в цілому. Припинення роботи діючих аналогових РЕЗ у першій області заплановано на березень 2018 року. Яка саме область стане пілотною визначатиме міжвідомча група при Кабінеті Міністрів України. Нині Національна рада запропонувала п’ять областей, які приблизно однакові за оцінкою наявності цифрового сигналу, насиченням ринку сет-топ-боксами, здатністю забезпечення додаткових потреб у перетворювачах сигналу, це – Волинська, Одеська, Житомирська, Київська і Кіровоградська", - повідомляється на сторінці нацради. 

За інформацією, в усій країні роботу аналогового мовлення планують призупинити вже у червні 2018 року. 

 

Переглядiв: 1553