Кіровоградщина на другому місці за кількістю випадків булінгу в школах

18.12.2020 15:55

Кіровоградська область є другою серед міст України за кількістю випадків булінгу в школах. Про це йдеться на сайті Освітнього омбудсмену України, інформує медіапортал DOZOR.

Як відомо, 18 грудня 2018 року прийняли Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

Цей документ набрав чинності 19 січня 2019 року. Відповідальність можуть понести педагогічні працівники, батьки неповнолітнього учасника освітнього процесу, який скоїв булінг, або особи, що їх замінюють, а також керівник закладу освіти, якщо він не повідомив поліцію про випадок булінгу в закладі освіти.

Так, українські суди першої інстанції розглянули 618 позовів про булінг за ці два роки. Загалом, до відповідальності могли притягувати вчителів, батьків, керівників закладів освіти. Судові справи, які стосуються проблеми булінгу, за ці два роки розглядалися у кожній з 24 областей України.

Серед областей найбільше справ розглядалося в Тернопільській області – 49, на другому місці – Кіровоградська область – 46 справ, на третьому – Київська – 43 справи. Крім того, в самому місті Києві судді розглянули ще 32 справи.

Найменшу кількість справ про булінг зафіксували в Рівненській області – лише 3 таких справи протягом двох років. На передостанньому місці – Волинська область, тут таких справ було 8.

image
Переглядiв: 1228