Кіровоградщина незабаром отримає ліки для онкохворих

24.11.2019 09:20

До Кіровоградщини незабаром прибудуть ліки за напрямом «Доросла онкологія», закуплені через спеціалізовані організації за кошти держбюджету. Про це йдеться у наказах міністерства охорони здоров’я, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією МОЗ, організація  Crown Agents, яка закуповує ліки для Міністерства охорони здоров’я України з 2015 року, завдяки прямим контрактам з виробниками та прозорим тендерам  закупила ліки від раку у дорослих на суму $21 млн, при цьому зекономивши $28,5 млн від загального бюджету напрямку $49 млн. Ці кошти будуть направлені на додаткові закупівлі інших медикаментів, що дасть змогу забезпечити ще більше пацієнтів доступом до лікування.  

У тендерах взяли участь компанії з України, Німеччини, Швейцарії, Франції, Великобританії та ін.

За інформацією, препарати з наступними діючими речовинами: Леналідомід, Іматініб, Амфотерицин B (ліпідний комплекс), 6-Меркаптопурін, Талідомід, Мітоксантрон, Метотрексат, Золедронова кислота, Кальцію фолінат, Ідарубіцин, Вінкристин, Ванкоміцин, Блеоміцин, Бортезоміб, Бендамустин, Тамоксіфен, Інтерферон-Альфа 2b, Паклітаксел, Летрозол, Капецитабін, Гемцитабін.

 

Переглядiв: 577