Кіровоградщина отримала 790 тисяч гривень на виплату стипендій

23.04.2020 10:42

Кіровоградщина отримала 790,7 тисяч гривень на виплату соціальних стипендій у квітні. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в департаменті соцзахисту ОДА.

За інформацією, з 1 січня з державного бюджету продовжують фінансуватися заклади у Кропивницькому: Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. Винниченка, Центральноукраїнський національний технічний університет, льотна академія Національного авіаційного університету, машинобудівний коледж КНТУ.

Також фінансуються заклади по області: Світловодський політехнічний коледж КНТУ, ВНЗ "Олександрійський технікум Білоцерківського нац. аграрного університету", Бобринецький технікум ім. В.Порика Білоцерківського нац. аграрного університету та Компаніївський технікум ветеринарної медицини.

Так, розміри стипендії студентам ВНЗ складають:

- І-ІІ рівня акредитації — 890 гривень;

- ІІІ-ІV рівня акредитації — 1180 гривень;

- І-ІV рівня акредитації з числа дітей-сиріт — 2360 гривень.

Всього у 2020 році надійшло коштів для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів (8 навчальних закладів) на загальну суму 3338,8 тисяч гривень (враховуючи заборгованість минулих років – 99,7 тисяч гривень), або 100% потреби.

Переглядiв: 569