Кіровоградщина отримала сироватку проти дифтерії

08.09.2019 08:10

8 ампул дифтерійного антитоксину надійшло до Кіровоградщини від Всесвітньої організації охорони здоров’я.  Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню Антоніна Кодрул.

 «До департаменту охорони здоров’я області надійшло 8 ампул дифтерійного антитоксину, як гуманітарної допомоги населенню.  Дифтерійний антитоксин використовується для лікування та вводиться при підозрі захворювання людини на дифтерію. У Кіровоградській області таких випадків немає вже понад 10 років, але якщо хтось захворіє ця сироватка може врятувати життя. Вона є безкоштовною», - повідомила Антоніна Кодрул.

Довідково:

Дифтерія  — небезпечна інфекція, що загрожує смертельними наслідками та важкими ускладненнями. При важких формах дифтерії можуть виникати порушення роботи нервової системи у вигляді паралічу м’якого піднебіння або дихальних шляхів, що може призвести до задухи. Також наслідком хвороби може стати ураження серцевого м’яза — міокардит.  

Антоніна Шаповалова

Переглядiв: 802