Кіровоградщина витратила на боротьбу зі СНІДом майже півмільйона

31.01.2018 11:24

У Кіровоградській області на боротьбу зі СНІДом витратили  485 тисяч гривень. Про це сайту DOZOR повідомили в  інституті аналітики та адвокації.

Згідно з аналізом інституту, за кількістю витрачених коштів область посіла 8 місце у загальноукраїнському рейтингу.

На початку минулого року для реалізації програми протидії ВІЛ-інфекції виділили 1,4 млн. грн. У першому півріччі в регіоні витратили третину бюджету.

«У дослідженні ми сфокусували увагу на напрямках лікувального та профілактичного характеру. Кіровоградська область посіла 9-те місце за кількістю витрачених грошей на профілактику. Лікування опортуністичних захворювань залишилося непрофінансованим. Усього в Україні 8 регіонів витрачали кошти на цей напрямок», - зазначає аналітик ІАА Олександр Ткаченко.

Станом на жовтень у Кіровоградській області зареєстрували 2 885 ВІЛ-інфікованих осіб. У цьому році орієнтовний бюджет на програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу затвердили на третину та використали 485 тис. грн. на всі статті витрат. За результатами аналітичного аналізу по витраченому за перше півріччя регіон посідає 8-ме місце.

Довідково:

Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

image
Переглядiв: 1299