Кіровоградщині бракує третини лікарів

13.02.2017 13:14

image

На початок 2017 року укомплектованість лікарями в області складає 68,3%. Про це на апаратній нараді повідомив начальник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко сьогодні, 13 лютого, інформує DOZOR.

«Цей показник у порівнянні з минулим роком [67,8% - ред.] трохи покращився. Вперше за весь час це стабілізація показника, оскільки він постійно погіршувався впродовж останніх 5 років», - повідомив чиновник.

Більш якісно укомплектовані лікарями обласні лікувальні заклади, де показник сягає 72%. У районних закладах ця цифра становить 68%, у міських - 65%. Найгірша ситуація по укомплектованості лікарями у сільських лікарських амбулаторіях - 58,5%.

«На перше січня 15 сільських лікарських амбулаторій взагалі не мали жодної зайнятої посади лікаря за винятком стоматолога, у сільській місцевості є 20 ФАПів, які не зайняті посадами і є вакансії середнього медперсонала», - поінформував Рибальченко.

Чиновник додав, що всього дефіцит лікарів складає 1300 осіб, пояснюючи, що на більшості посад лікарі працюють за суміщенням, тому фактично наявно 596 повних вакантних посад.

«3121 лікар працює, з них 1000 лікарів пенсійного віку, це 32%. Найнижчий відсоток комплектованості лікарів - в Устинівському, Бобринецькому, Благовіщенському, Компаніївському районах», - зазначив Олег Рибальченко.

Начальник облдепартаменту охорони здоров’я додав, що забезпеченість молодшими спеціалістами з медосвітою - 94,6 на 10 тисяс населення і більш-менш покриває потребу в області за рахунок існуючих медичних коледжів.

Переглядiв: 1153