"Кіровоградщина серцем з вами" На головній площі Кропивницького засяяли новорічні дерева – символи незламних міст України (ФОТО)

19.12.2022 19:34

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відкрили акцію "Кіровоградщина серцем з вами" сьогодні, 19 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як повідомлялося раніше, новорічну ялинку, яку відкривали попередні роки, не встановлювали через її пошкодження торік. Натомість на площі запалали вогники на одразу 12 новорічних деревах, які є символами нескорених міст України. Біля кожного дерева можна побачити довоєнні світлини, де зображені новорічні ялинки та святкові локації міст, які постраждали під час російської агресії, це  Буча, Ірпінь, Харків, Охтирка, Гостомель, Херсон, Миколаїв, Чернігів, Маріуполь, Київ.

На відкриття новорічних дерев долучилися і переселенці з цих міст. У декого під час перегляду світлин на очах виступали сльози.  До відкриття акції «Кіровоградщина серцем з вами» долучилося і чимало кропивничан з дітьми.

«Сюди ми долучилися разом з дитиною, знали про цей захід раніше. Цікаво було подивитися на ялинки, кожна з них символізує незламність українських міст. Сумно дивитися на те, якими гарними були міста – герої, і що з ними зробила війна. У наступному 2023 році очікуємо на одне – мир та перемогу! Вперед і тільки вперед!» - каже гостя заходу Ольга Кормогорцева.

«Цілеспрямовано сьогодні прийшли з донькою подивитися на ялинки. Все подобається. Рік, який минає, вийшов дуже складним. І одне єдине моє бажання – щоб не було війни і в Україні панував мир» -  ділиться кропивничанка Ірина Невдаха.

Новорічні дерева освітлюються за допомогою генераторів. Час роботи гірлянд буде обмежений - з 17:00 до 20:00. 

Переглядiв: 3882