Кіровоградщину презентували в Асамблеї європейських регіонів у Бельгії

11.10.2022 19:58

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга зустрівся з генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів Крістіаном Спаром у Бельгії. Про результати триденної поїздки очільник обласної ради розповів під час зустрічі з журналістами сьогодні, 11 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Асамблея європейських регіонів – це майданчик, куди входять 35 країн та близько 300 регіонів європейських держав.

«Ми мали довгі перемовини, так склалося, що вдалося поспілкуватися особисто і частково презентувати Кіровоградщину. Досвід у нас подібний був. У 2005 році Кіровоградщина вступила до Асамблеї європейських регіонів, але тоді розвитку у цьому напрямку не було, тож через деякий час область виключили з Асамблеї. Можливо, тоді це було не на часі. На даний час з обласних рад досвід спілкування та співпраці з Асамблеєю європейських регіонів мають Дніпропетровщина та Харківщина», - зазначив Сергій Шульга.

Сергій Шульга пояснює: членство у Асамблеї надає можливість та перспективи співпраці у економічному, культурному, медичному та молодіжному просторах.

«Це новий формат, нові можливості, яким досі Кіровоградщина ще не скористалася», - зауважив очільник обласної ради.

Першочерговим етапом співпраці у разі вступу Кіровоградщини до Асамблеї європейських регіонів буде аграрна сфера. Крім того, для молоді, яка цікавиться політикою на місцевих рівнях, є можливість участі у зустрічах та семінарах у Європі. Після перемоги України можливі і наступні етапи співпраці з Асамблеєю – першочергові з них стосуватимуться інвестицій, які надходитимуть до області.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 789