"Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" поверне 300 тисяч гривень, які зайво переплатив відділ освіти на Кіровоградщині

18.07.2024 14:26

Суд зобов’язав ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» повернути надмірно отримані кошти за електроенергію закладам освіти Соколівської громади. Про це повідомили у прокуратурі області. 

Прокурорами встановлено, що відділом освіти Соколівської сільської ради у 2021 році проведено закупівлю електроенергії для закладів освіти громади та укладено ряд додаткових угод до договору постачання електричної енергії споживачу.

В порушення вимог ст. 41 Закону України «Про публічні закупівлі», зазначені додаткові угоди, якими підвищено ціни на електричну енергію, не мають належного документального обґрунтування та укладено з порушеннями за завищеною ціною.

З метою захисту інтересів держави в особі Соколівської сільської ради, окружною прокуратурою пред’явлено позов про визнання додаткових угод недійсними та стягнення з енергопостачальної компанії неправомірно отриманих коштів в сумі понад 300. тис гривень.

Переглядiв: 258