Кіровоградське «Міськсвітло» придбає обладнання у київської фірми за найдорожчою ціною

14.11.2017 08:40

Затискачі для електричних мереж комунальному підприємству "Міськсвітло" поставить київська фірма ТОВ "ТК СІТІ", яка виконала цього року  вже три замовленння кіровоградського підприємства.  Про це повідомляє Центр медіарозслідувань "Прозоро", інформує DOZOR.

Встановивши для майбутньої покупки очікувану вартість на рівні допорогової суми - 101,7 тис грн, комунальне підприємство вирішило проводити аукціон та економити кошти. На участь у торгах подали пропозиції 5 компаній. У результаті конкуренції ціна на затискачі різних типів опустилась до 25,68 тис грн. Найдорожчою пропозицією виявилась ціна ТОВ "ТК СІТІ" у розмірі 99,37 тис грн.

Попри прагнення до економії у системі "ProZorro" комунальне підприємство все ж відмовилось від вигідних пропозицій. Найменшу ціну ТОВ "БУДКОНТИНЕНТСЕРВІС" «Міськсвітло» відхилило через те, що фірма запропонувала продукцію з інакшими технічними характеристиками, аніж вимагалось. А от пропозиції ТОВ "КІРОВОГРАДСЬКА ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНА КОМПАНІЯ", ТОВ "Львівська ізоляція" та ТОВ "ДКС ЕЛЕКТРИК" не підійшли через відсутність одного документу - проекту договору на закупівлю товару.  Цікаво те, що КП "Міськсвітло" в оголошенні до закупівлі не вимагало від учасників подібного документу, а вирішило, що він потрібен вже на етапі оцінки пропозицій учасників, що є порушенням.

Додамо, що навіть при відхиленні найдешевшої пропозиції на аукціоні підприємство могло би зекономити близько 75 % від усієї суми, що планувало витратити на матеріали для електромереж.  Завдяки неправомірному відхиленню дешевших пропозицій "Міськсвітло" зекономить лише 2,3 тис грн на покупці. Переможець аукціону,  до кінця року має поставити 975 анкерних, проколюючих та підвісних затискачів для електричних мереж.

Переглядiв: 2322