Кіровоградські аграрії розповіли, яким буде новий урожай

24.03.2019 11:40

Кіровоградщина має усі шанси зібрати гарний урожай озимих ярих культур. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк.

За словами посадовця, важливим фактором для урожаю є погодні умови, а цього року вони були сприятливими. Зараз ранніми ярими культурами – вівсом, ячменем, горохом, житом засіяно 31 тисяча гектарів.

«Погодні умови зараз набагато кращі, ніж торік в цей час. Торік 22 березня ще лежав сніг, а зараз ми вже в полі і досі потужно працюємо. Станом на сьогодні майже 30% ранніх зернових аграрії засіяли. У цілому структура посівів не змінюється. Мільйон і 700 тисяч гектарів буде однозначно засіяне, а трохи землі залишиться під паром. Ми розраховуємо на гарний врожай і є всі підстави на це», - розповів Коренюк.
«Прогнози робити не хотілося б.  Зараз синоптики та науковці пророкують не зовсім гарний врожай по пізнім ярим – соняшнику та кукурудзі, оскільки передбачають в подальшому несприятливі погодні умови. Але щодо озимих культур у синоптиків сумнівів нема – вони також прогнозують гарний урожай», - резюмував посадовець.
Переглядiв: 597