Кіровоградські «бабаки» розповіли, чи буде весна ранньою

02.02.2017 15:57

image

Сьогодні, у день, коли український бабак «Тимко» дає прогнози українцям щодо ранньої або пізньої весни, своїми прогнозами щодо потепління з сайтом DOZOR поділилися кіровоградські «бабаки» - містяни, які мають ідентичне прізвище. 

image

«На мою думку, навіть якщо зовсім тепла весна швидко не настане, то зима довго в наших краях не затримається! Морози незабаром відступлять, звільнять простір для легкого повітря з весняним ароматом», - впевнена журналіст телеканалу «TTV» Юлія Бабак.
«Доповідаю: я сьогодні виспався, з легкістю прокинувся бадьорим, тінь свою не бачив. Прогнозую, що весна буде ранньою»,  - поділився спостереженнями  громадський активіст, голова Молодіжного парламенту Кіровоградщини Дмитро Бабак.

image

Нагадаємо, День бабака спочатку відзначався лише в Америці  Щороку 2 лютого прийнято спостерігати за бабаком: чи вилізе той зі своєї нори. Якщо день похмурий, тваринка не бачить своєї тіні і спокійно залишає житло, це означає, що весна не змусить себе довго чекати. Якщо ж у цей день сонячно, бабак лякається власної тіні і відмовляється залишати нору: зима пануватиме ще шість тижнів. Згодом українці теж підтримали американську традицію. Один бабак Тимко живе на біостанції Харківського національного університету. Інший, з династії бабак-Мишко - у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі.

"Бабак Тимко ІІ не хотів вилазити з своєї нірки.  Судячи з нинішньої реакції весна прийде не раніше, ніж через 6 тижнів, а в лютому ще будуть морози", – прокоментував подію начальник харківської біостанції, професор Віктор Токарський сайту радіо «Люкс Фм».

У той же час синоптики  Гідрометцентру прогнозують настання теплої погоди на тиждень раніше офіціального початку весни. Так, в кінці лютого очікується температура повітря від чотирьох градусів  вище нуля вдень і  до п’яти градусів нижче нуля вночі.

Фото www.ukrinform.ua

Фото Юлії Бабак, Дмитра Бабака

Переглядiв: 2996