Кіровоградські депутати не задоволені станом справ на "Електротрансі"

12.05.2017 13:24
image

Кіровоградські депутати не задоволені  поточним станом справ на КП "Електротранс". Про це вони заявили під час виїзного засідання постійної комісії Кіровоградської міськради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, торгівлі, сфери послуг, яке відбулося сьогодні, 12 травня. Про це повідомляє DOZOR.

"Наша мета на місці перевірити роботу комунального підприємства, яке було створене рік тому. Які є проблеми, чого вдалося досягти. Також хочемо оцінити перспективний план розвитку "Електротрансу" на 3-5 років. Ми маємо зрозуміти, на що тут витрачаються чималі кошти, які виділяє підприємству міськрада. Також хочемо оцінити реальність виконання проекту щодо прокладення нової тролейбусної лінії від Кропивницького до селища Нового", - повідомила секретар комісії Валентина Яремчук.   

З поточним станом справ та перспективами депутатів ознайомили начальник управління транспорту та зв'язку міськради Олександр Вергун й директор КП "Електротранс" Олександр Луценко. Зокрема, фінансовим звітом підприємства члени комісії були не дуже задоволені.

"Підприємство має планувати свою роботу так, щоб був прибуток, а не постійно просити дотації з міського бюджету. Якщо протягом наступного року ми не побачимо реального поліпшення фінансової ситуації, то будемо змушені пропонувати передати "Електротранс" більш ефективному власнику", - заявив голова комісії Михайло Бєжан.

Депутати також висловили сумніви щодо необхідності будування для 12,5 км нових тролейбусних ліній чотирьох додаткових тягових підстанцій. Мовляв, раніше шести підстанцій вистачало на 60 км ліній. Вони також висловили занепокоєння, стосовно плану залучити на розвиток підприємства 285,5 млн грн з Європейського банку реконструкції та розвитку. Очікується, що кредитні зобов'язання суттєво вплинуть на зростання вартості проїзду у тролейбусах.

Керівництво "Електротрансу" та міськуправління транспорту не змогло розвіяти усі сумніви депутатів. Щоб показати реальний стан справ, для членів комісії влаштували екскурсію по підприємству.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 1184