Кіровоградські діти долучилися до встановлення національного рекорду з арифметики (ФОТО)

31.05.2017 14:28
image

Дванадцять дітей з Кіровограда взяли участь у встановленні національного рекорду у одночасному підрахунку на рахівниці (абакусах). Про це сайту DOZOR повідомила керівник школи Mortimer English Club  та власник франшизи Indigo Mental Club у Кіровограді Вікторія Поляновська.

За словами Вікторії Поляновської, встановлювали рекорд 473 дітей з різних регіонів України під час першої Всеукраїнської олімпіади з ментальної арифметики. Разом вони вирішили низку складних прикладів на додавання і віднімання однозначних, двозначних і тризначних чисел.

«З лютого працює новий проект, ментальна арифметика Indigo Mental Club. Так що, всі наші діти займаються всього кілька місяців, але вже показують відмінні результати», – розповіла Вікторія Поляновська.

За її словами, діти з клубу «Indigo Mental Club - ментальна арифметика» взяли участь у категоріях: «Молодші елементарі» - 3 дітей, «Середні елементарі» -  4 вихованців та «Старші елементарі» -  5 учнів.

Довідка: абакус - це найдавніша рахівниця, яка є прямокутної форми з лінією, яка розділяє їх на дві частини. Кожна верхня кісточка має значення «п'ять», кожна нижня кісточка - «один». Краї кісточок рахунків спеціально загострені, що розвиває у дітей дрібну моторику.

image
image
image
Переглядiв: 1278