Кіровоградські громадські активісти намагаються врятувати каштани на вулиці Короленка (ФОТО, ВІДЕО)

07.02.2018 12:43
image
В обласному центрі відбулася акція, спрямована на захист каштанів на вулиці Короленка від обрізки сьогодні, 7 лютого. Про це повідомляє DOZOR.
 
Так, декілька громадських активістів зібралися біля дерев, які обрізало КП «Благоустрій», чим тимчасово зупинили обрізку.
«Сьогодні на вулиці Короленка проводиться обрізка дерев з грубим порушенням правил. Порушення в тому, що під час обрізки не можна зрізати крону більше, ніж на 50%. А від цих дерев залишаються фактично голі стовпи. Ця вулиця дуже завантажена транспортом і дерева тут насаджувалися з екологічною метою. Фактично вони тут стримують шкідливі викиди, пил. Справа у тому, що це відбувається за наші бюджетні кошти і ми, мешканці, обурені. Нам давали відомості, що за різними оцінками на обрізку одного дерева витрачають від 700 до 1700 гривень», –  обурюється громадська активістка Надія Паливода.
 
Також активісти виступають проти обрізки дерев при занизькій температурі повітря, яка спричинить появу тріщин у зрізах. 
 
За словами директора КП «Благоустрій» Віктора Луценко, обрізати дерева доручило управління ЖКГ.
 
«На обрізку є відповідне доручення управління ЖКГ, як і на усі інші дерева, яких у нас у черзі декілька тисяч. Також було звернення КП «Міськсвітло», яке має намір проводити ремонт ліній електромереж на цій вулиці. Фігуральна обрізка проводиться відповідно до правил благоустрою з жовтня, коли листя опало і поки не з’явилися перші пагінці, а це вже кінець березня. Обрізку не можна проводити, коли на вулиці температура нижча за -5 чи -7 градусів. Тобто сьогодні і вчора ці роботи проводилися у тому температурному діапазоні, який визначений правилами обрізки. Зараз температура не нижче -5 градусів», – прокоментував Віктор Луценко.
 
Директор КП «Міськсвітло» Дмитро Тоток зазначив, що світла на вулиці немає саме через дерева, тому їх необхідно обрізати. Водночас у підприємства є ідеї закопати електромережі у землю, де вони не заважатимуть росту дерев, але це вимагає значних коштів. 
 
«За правилами на два метри від електромережі не повинно нічого рости і висаджувати можна лише низькорослі дерева, а тут ростуть дерева, які загрожують мережі. Цього року будуть робити капітальний ремонт вулиці Короленка і тротуари планують робити, то треба піднімати питання про висадження нових дерев. Є ідеї закопати ці електромережі у землю і тоді дерева не будуть заважати. Але наразі чітких планів немає, ми це обговорюємо, оскільки це складно і вимагає значних грошових витрат», – пояснив ситуацію Тоток
 
На місце події викликали патрульних, які задокументували свідчення учасників акції щодо порушення правил благоустрою.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
 
Переглядiв: 2689