Кіровоградські копи показали, як це - бути п’яними за кермом (ФОТО)

13.02.2019 10:16
image

В обласному центрі учні автошколи обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів пройшли освітній тренінг в рамках національної програми «Випив? За кермо не сідай» сьогодні, 13 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, даний проект має на меті підвищити культуру водіння та сформувати нове покоління водіїв, для яких керування транспортом у нетверезому стані є недопустимим. У рамках проекту патрульні поліцейські надали детальну статистику щодо ДТП на території України. На жаль, за кількістю аварій, які стаються через нетверезих водіїв, Україна займає провідне місце в Європі.  

«Цей проект «Випробуй в безпеці» є загальноукраїнським, проводиться в різних містах. Ми сьогодні лише презентуємо його. Окуляри знаходяться в управлінні патрульної поліції, відділ комунікації з громадськістю відповідальний за його впровадження в Кропивницькому та області у співпраці з автошколами. Це такий превентивний захід, який дає змогу майбутнім водіям відчути, як людина сприймає світ, коли вона напідпитку, що таке – керувати автомобілем у нетверезому стані.  Проект створений для попередження вживання алкоголю водіям, ДТП, смертей, які стаються через водія, який вважає, що він лише трохи випив, але цього достатньо, щоб не керувати автомобілем», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR начальник відділу зі зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в області Оксана Білоброва.
image
image
image
image
image
image
image

Відтак учням автошколи та усім бажаючим запропонували відчути себе водієм, який перебуває в нетверезому стані за допомогою спецокулярів «Drunk Busters».  Завдяки цим окулярам відбувається імітація сп’яніння, втрачається координація рухів, тому елементарні завдання – пройти по прямій лінії, упіймати предмет чи оцінити ситуацію на дорозі та скоординуватися на дорозі стає вкрай важко.

«Я відчула себе погано та некомфортно у цих окулярах. Коли виконувала завдання на координацію без них, то все вдавалося, а в окулярах сконцентруватися дуже складно. Я дуже негативно відношуся до водіїв, які сідають за кермо нетверезими, адже це небезпечно не лише для них, а й для інших учасників руху. Тому думаю, що цей захід буде корисним для усіх водіїв», - поділилася враженнями учениця автошколи Валентина Задирака.
image
image
image
image

За словами Оксани Білоброви проект орієнтований на майбутніх водіїв, тому презентація окулярів та тренінгу буде відбуватися і в інших автошколах. Патрульна поліція запрошує усіх бажаючих долучитися до співпраці, тому будь-яка установа чи організація має змогу запросити правоохоронців для проведення тренінгу.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1448