Кіровоградські лісівники розпочинають акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках»

21.03.2017 07:24

image

Лісівники Кіровоградщини запрошують жителів області приєднатися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стартує 15 квітня. Про це сайту DOZOR повідомили у прес-службі управління лісового господарства.

Лісівники залучатимуть до створення лісових насаджень громадськість, студентську та учнівську молодь, представників влади та засобів масової інформації. Працівники лісу пропагуватимуть знання про ліс, проводитимуть заняття у навчальних закладах, читатимуть лекції, присвячені збереженню лісів.

Обласний захід з посадки лісу проходитиме у зеленому масиві Чорноліського лісгоспу. Під час тижня лісу працівники лісового господарства подбають про благоустрій садиб лісництв, лісгоспів та території державного лісового фонду.

У цьому році створення лісів в області заплановано на площі 725 га. Лісовідновлення на зрубах буде проведено на площі 480 га. Крім цього, лісівники планують створити 100 га захисних насаджень і висадити 450 га лісу на зрубах.

Увесь посадковий матеріал вирощено кіровоградськими лісівниками у власних лісових розсадниках. Також в ході весняної лісокультурної кампанії планується створення 14 га плантацій новорічних ялинок.

Фото malynlis.com.ua

Переглядiв: 783