Кіровоградські пенсіонери-силовики вимагають скликання сесії облради (ФОТО, ВІДЕО)

07.02.2018 10:41
image

На головну площу Кіровограда знову вийшли мітингувати пенсіонери силових структур з вимогою  прийняття закону про перерахунок пенсій сьогодні, 7 лютого. Про це повідомляє DOZOR.

Так, більше сотні мітингувальників  висловили обурення через затягування перерахунку пенсій, який обіцяли виконати ще на початку року.

«Вимога одна – перестати дурити людей у погонах, тим більше у час, коли йде в Україні війна. Було обіцяно, що з 1 січня відбудеться підвищення пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей. Цього не відбулося і вже другий місяць пенсія мізерна. Єдина категорія, яка не отримала, хоча б мінімального пенсійного підвищення – це військовослужбовці. Ситуація дуже складна. Військових дуже багато і так їх ображати – це дуже цинічно», – говорить  учасник мітингу, полковник запасу Віктор Крюков.

До учасників мітингу вийшла заступник голови ОДА Світлана Лобанова та заступник голови облради Ігор Степура, який порадив офіційно звернутися до обласної ради з вимогою невідкладного скликання сесії.

«Обласна рада може звернутися до Верховної Ради з пропозицією підтримки законопроекту, який вже зареєстрований у ВР. Він вчора мав розглядатися, але з якоїсь причини його не розглянули. Минулого року питання перерахунку пенсії начебто вирішили, але в бюджетному законі немає рядка про пенсіонерів силових структур і не передбачено кошти. Ми виконавчий орган, тому і ми, і пенсійний фонд допомогти не можемо, тому що маємо не проголосований закон», – повідомила у коментарі DOZOR Світлана Лобанова.

Наприкінці мітингу Ігор Степура пообіцяв, що сесію облради, яка і розгляне звернення до Верховної Ради, можуть скликати у п’ятницю.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3914