Кіровоградські перевізники просять швидше підняти тарифи

07.03.2018 14:34
image

Перевізники обласного центру попросили міську владу пришвидшити процедуру розгляду розрахунків, які передбачають підвищення тарифів на проїзд під час наради сьогодні, 7 березня, інформує DOZOR.

«Треба оперативно реагувати на те, що відбувається на підприємствах. Якість перевезень – це кошти. Для того, щоб підтримувати транспорт в потрібному режимі та перевозити людей, треба кошти, щоб і водіям заплатити, і купувати запасні частини. Ще у грудні 2017 року ми подали листи на підняття вартості проїзду.  Відповідно постанови Кабміну є формула, за якою ми заповнюємо розрахунки. З 1 січня піднялась заробітна плата, яка впливає на тарифи. З 1 січня піднялася вартість палива, запчастин. І ми на сьогодні просимо більш скоріше відреагувати на наш лист і розглянути нові тарифи. Ми просимо підняти тариф до 5 гривень. Різниця у 50 копійок – це безпека у перевезенні. Людина заходить у маршрутку, дає 5 гривень, а водій має на ходу давати 50 копійок. Як на мене, треба відмінити ці дрібні гроші, бо вони відволікають. Тариф повинен бути таким, який дозволить тримати машини у справному стані і забезпечити якісне перевезення », - звернувся голова ради громадської організації "Асоціація перевізників Кіровоградської області" Генадій Осетров.
«Я думаю, що в понеділок разом з керівником департаменту економіки ми обговоримо, в якому стані знаходяться перевірки розрахунків. На наступному тижні це питання обговорюватиметься разом з Антимонопольним комітетом. Також треба заслухати перевізників, виносити проекти рішення на засідання виконавчого комітету», - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Нагадаємо, проїзд у деяких маршрутках Кіровограда може підвищитися до 6,10 гривень.

Переглядiв: 1817