Кіровоградські підлітки заявляють, що їх побили поліцейські на Полтавській (ВІДЕО)

20.07.2017 15:09

19-річний житель обласного центру Дмитро Скрипниченко стверджує, що його побили патрульні поліцейські у неділю, 16 липня. Юнак звернувся до редакції сайту DOZOR з метою оприлюднити "свавілля правоохоронців".

За словами Скрипниченка, подія сталася о другій ночі, коли він з компанією друзів йшов по вулиці Полтавській до супермаркету.

«Це сталося на вулиці Полтавській. Я з ще сімома своїми товаришами йшов з розважального закладу в бік супермаркету «АТБ», а потім хотіли розійтися додому. Біля нас з вулиці Васнєцова на Полтавську їхала машина патрульних поліцейських. Один з моїх товаришів сказав: «О, копи їдуть». Автомобіль патрульних під’їхав до нас, звідти вийшли троє патрульних і говорять: «Що ви, мурчики, кричите?» При цьому патрульні не представилися на наше прохання. 21-річна дівчина Анна, яка була з нами, запитала у них про те, що вони хочуть. Патрульні почали ображати її словами, а коли її хлопець Антон сказав їм, щоб вони не ображали її, один з патрульних вдарив його по щоці. Аня підбігла до кривдника, а він вдарив її в груди», - розповідає Дмитро Скрипниченко.

За словами Дмитра Скрипниченка, в цей час він стояв осторонь та знімав інцидент на камеру мобільного телефону.  Розповідає, що, підійшовши до одного з патрульних, запитав, що сталося, проте у відповідь отримав удар в обличчя від якого впав на землю та отримав забої. Стверджує, що після цього патрульні затягнули його в автомобіль та відвезли до колишнього Кіровського відділу міліції, а нині міськвідділу.

«Мені пропонували видалити відеозапис з мобільного телефону. Сказали, якщо не зроблю цього, то мене посадять за статтею, але не сказали, за якою саме. Я відмовився, оскільки вони, на мою думку, некоректно себе поводили», - говорить потерпілий.

Як стверджує Скрипниченко, на формах патрульних не було шеврону та відеореєстратора.

«Ми викликали таксі та поїхали за машиною патрульних. Ми не розуміли, що коїться. Коли побачили Дмитра, то пішли подавати заяву у відділ поліції. Там нам сказали, що треба написати заяву в управлінні патрульної поліції міста на вулиці Панфіловців. Ми це зробили. Також ми подали заяву до прокуратури. Але ще під час інциденту я телефонував на «102», але протягом 30 хвилин до нас ніхто не приїхав. А потім вже й не треба було, ми на таксі туди поїхали», - розповідає свідок події 20-річний Ігор Бутенко.

У коментарі сайту  DOZOR виконуючий обов’язки прес-офіцера патрульної поліції міста Сергій Ткаченко зазначає, що факт побиття однозначно заперечується.

«Такий інцидент дійсно мав місце. Але управління патрульної поліції факт нанесення громадянам тілесних ушкоджень категорично заперечує. Однак для того, щоб  об’єктивно вивчити ситуацію, зараз за цим фактом проводиться службова перевірка, триває  службове розслідування», - повідомив Ткаченко.
«За даним фактом розпочате провадження за частиною 1 статті 365 «Перевищення влади або перевищення службових повноважень». Триває досудове розслідування», - повідомила у коментарі сайту DOZOR речник обласної прокуратури Оксана Звенигородська.

Відео надане Дмитром Скрипниченком

Переглядiв: 4783