Кіровоградські поліцейські презентували можливості системи відеоаналітики

27.12.2018 14:52
image

У поліції Кіровоградщини презентували можливості інтелектуально-аналітичної системи управління та безпеки, перспективи її подальшого розвитку презентували в поліції області сьогодні, 27 грудня. Про це медіпорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так, наприкінці року Головне управління Національної поліції в області отримало систему відеоспостереження з потужною аналітичною складовою, за допомогою якої здійснюється обробка відеоінформації. Її впровадження стало можливим за сприяння Кіровоградської обласної державної адміністрації та окремих місцевих органів державної влади й органів місцевого самоврядування.

Під час заходу представник ТОВ «Інженіринг-Аналітика» Валерій Клєбан презентував присутнім сучасні можливості системи відеонагляду, мета якої – створення технологічної платформи забезпечення комплексної безпеки.

Зокрема, це стосується забезпечення публічної безпеки, запобігання скоєнню злочинів, ефективного розслідування кримінальних правопорушень, виявлення осіб, що перебувають у розшуку, зниження рівня терористичної загрози, підвищення швидкості реагування на вчинені злочини. Подібні системи вже успішно впровадженні та функціонують в Одесі, Дніпрі, Львові, Києві та Київській області.

Керівник ситуаційного центру Дмитро Касяненко розповів, що  комплекси відеоспостереження на виїздах із обласного центру та в одному з сіл Кропивницького  району. Ще 3 таких комплекси та декілька оглядових smart-камер планується встановити в обласному центрі до 14 січня 2019 року.

За допомогою системи здійснюється пошук транспортних засобів за номерними знаками або маркою, кольором чи типом автомобіля, також камери відеоспостереження мають можливість розпізнавати обличчя осіб, проводити пошук за фотозображенням.

Для створення системи вже загалом виділено більше 1,6 мільйона гривень, робота з розширення її функцій та кількості зон покриття триває.

Переглядiв: 433