Кіровоградські рятувальники відточували пошуково-рятувальні навички у Норвегії  

01.02.2017 11:46

imageДелегація з Льотної академії НАУ, представники патрульної поліції та ДСНС відвідали Норвегію в рамках проекту «Україна – Норвегія: пошук та порятунок» з 23 по 27 січня 2017 року. Про це повідомили на прес-конференції у Льотній академії сьогодні, інформує DOZOR.

Учасники стажування відвідали понад 20 установ, що займаються пошуково-рятувальними операціями, познайомилися із волонтерськими організаціями та шляхами координації усіх рятувальних служб.

«Головна мета нашого візиту – розробка власних шляхів розвитку пошуково-рятувальних загонів за зразком Норвегії. Наступним етапом проекту є створення пошукових структур у нашому місті. Льотна академія НАУ візьме на озброєння багато технік та методик у навчанні та підготовці рятувальників. До навчальних планів всіх спеціальностей будуть введені методичні розробки, які надали норвезькі колеги», – повідомив начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько.

Учасники візиту поділилися своїм здивуванням стосовно волонтерської діяльності норвежців. Зокрема, відзначили, що на тисячу осіб в Норвегії  - два волонтера, які входять до пошуково-рятувальних загонів.

«У Норвегії 80 % населення – це волонтери. За їхніми словами, така діяльність їх зовсім не обтяжує, а навпаки - мотивує. Після поїздки ми зрозуміли, що повинні створити волонтерські загони в усіх районах Кіровоградської області, аби вони стали прикладом для всієї України», – повідомила командир загону швидкого реагування Кіровоградської області Товариства Червоний Хрест України Світлана Бондарчук.

Співпраця Норвегії з Україною на цьому не завершується. В Кіровограді створена громадська організація «Клуб українсько-норвезького партнерства», а також на базі Льотної академії відкрито екологічний майданчик «Норвезький еко-сквер». У квітні цього року відбудуться наступні спільні українсько-норвезькі навчання в Кіровограді.

Переглядiв: 923