Кіровоградські школярі потрапили до суду (ФОТО)

10.06.2019 11:43
image

Школярі 8-10 класів, які є учасниками літнього табору «Літня школа бізнес-лідерства та правових лідерів 2019» відвідали апеляційний суд. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі установи.

Так, протягом роботи літнього табору діти відвідали відкриті судові засідання у районному  та апеляційному судах,  провели зустріч з професійним адвокатом та експертами-спеціалістами, ознайомилися з роботою державної виконавчої служби та кінологічного центру.

Зокрема, суддя-спікер Людмила Дьомич розповіла школярам про структуру судової системи, найгучніші справи з власної судової практики, вимоги до кандидатів на посаду судді.

У рамках заходу школярі  переглянули два анімаційних відео та спробували спочатку самотужки розібратися, на чиєму боці правда. А спікер акцентувала увагу на юридичних аспектах, зокрема гарантованих Конституцією правах та врегульованих цивільним законодавством правовідносинах.

Також під час  зустрічі школярі більше дізналися про організацію здійснення судочинства, отримали вичерпну інформацію про роботу апарату суду та суддів.

image
image
Переглядiв: 2308