Кіровоградські спецпризначенці оновили дубову алею у парку (ФОТО)

26.10.2018 09:16
image

В обласному центрі в парку імені Пушкіна (Козачому острові) військовослужбовці 3-го полку оновили дубову алею сьогодні, 26 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, військові разом із дендрологом висадили три десятки саджанців.

"Це місце гарне для висадки, адже поряд бурлить річка, навкруги тихо і спокійно. Дуб є великим і сильним деревом, що символізує наших хлопців, які служать у третьому полку. Сьогодні ми пересаджуємо дуби, тому що деякі були зламані, а деякі зовсім не зійшли. Нам привезли 31 дуб, тож ми замінюємо 24, які були висаджені раніше і досаджуємо ще сім. Саджанці доглядатимуть військовослужбовці 3-го полку, адже раз у місяць ми організовуємо тут суботник ", - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR прес-офіцер полку Олександр.

За словами дендролога Євгена Ткачука, цього року більша кількість висаджених дерев має прижитися.

"До мене звернулися за допомогою, у зв'язку з тим, що минулого разу дерева погано приживалися і треба було визначити проблему. Під час досліджень стало зрозуміло, що посадковий матеріал, який використовувався, був поганої якості. Тому зараз ми засаджуємо вже так, як потрібно, адже будь-яка процедура потребує певних спеціалізованих знань. Місце для висадки обрано правильно, адже є непоганий ґрунт і поряд є достатня кількість води. Щоб із цих саджанців виросли могутні дуби ,потрібно 40-50 років. Гадаю, що більшість дерев цього разу приживуться", - зазначив Євген Ткачук. 
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 822