Кіровоградських бейсболістів планують залучити до Олімпійських ігор  

28.03.2017 12:51

image

Бейсболістів Кіровоградщини планують залучити до Олімпійських ігор від Європи. Про це під час зустрічі повідомив  виконавчий директор світової конфедерації бейсболу та софтболу Майкл Шмідт сьогодні, 28 березня, інформує DOZOR.

«Нещодавно ми обговорювали можливість України виступати на високому світовому рівні з Віталієм Кличком та міністром спорту Ігорем Ждановим. У вашому регіоні добре розвинена діяльність щодо розвитку софтболу та бейсболу. Наша мета – найближчі Олімпійські ігри. Однак для Європи є тільки одне місце, тому Україні буде складно туди потрапити, але у подальшому перспектива для України є», - заявив під час обговорення Майкл Шмідт.
«Наша задача – досягти мільярду членів нашої спільноти. І ми дуже хочемо, щоб Україна стала частиною цього об’єднання», - додав Шмідт.

Голова ОДА Сергій Кузьменко відзначив, що бейсбол в Україні не є ключовим видом спорту, однак спортсмени з Кіровоградщини показують гарні результати на змаганнях.

«Ми переконані, що спортсмени області братимуть участь в Олімпійських іграх у складі збірної України, і це буде в 2024 чи в 2028 роках», - повідомив Кузьменко.

Нагадаємо,  у серпні минулого року збірна України з бейсболу, у складі якої 13 спортсменів з Кіровограда, перемогла на Чемпіонаті Європи.  Всього у збірній країни 17 спортсменів.

image

image

image

image

Переглядiв: 1188