Кіровоградських поліцейських навчатимуть тренери з Європи

06.02.2019 11:20
image

В обласному центрі продемонстрували приміщення для тренінгів поліцейських Кіровоградщини та покращення їхнього рівня підготовки сьогодні, 6 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за підтримки Консультативної місії Європейського союзу та керівництва Нацполіції України Кіровоградська область стала першою, де запровадили пілотний проект.

«Нашою метою є створення сучасних умов для підготовки особового складу. Ми маємо на меті створення дев’яти таких центрів по всій Україні, а в подальшому -створення центрів у кожному обласному центрі. Це дасть можливість нам на системному рівні говорити про підготовку, адже змінюється структура, вимоги та законодавство», - повідомив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв.

Наразі для поліцейських облаштовані класи для практичної частини навчання і для теоретичної, зокрема, судова зала, тюремна камера, місце злочину, зала для кульової стрільби, кімната тактичної підготовки та тренажерна зала.

«Протягом місяця ми проходили курс за канадською системою. Окрім прийомів рукопашного бою, поліцейські повинні покращувати свій фізичний рівень, зокрема, це комплексні вправи згинання та розгинання рук і тулуба в упорі лежачи, біг на 100 – 1 000 метрів. Також у нас є тренажерний зал, де ми займаємося у вільний від роботи час. Кожен співробітник повинен підвищувати свій рівень фізичної підготовки, не дивлячись на те, що він вже є поліцейським. Ці навики можуть забуватися з часом, тому потрібно вдосконалюватися», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR інспектор тренінгового центру Ярослав Кучер.

Тренінги проходять 60 поліцейських для підвищення свого рівня фізичної підготовки та матеріальної бази. Заняття тривають з 8:30 до 18:15 протягом тижня, після чого правоохоронці складають іспити. Крім того, для правоохоронців є кухня, душова, вбиральня та десять кімнат, у яких можуть проживати по шість чоловік. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 849