Кіровоградський дитсадок перевіряють через отруєння дітей

11.03.2019 14:43
image

Дитячий садок №31 «Берізка» став об’єктом позапланової перевірки Держпродспоживслужби через отруєння чотирьох дітей. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, до лікувальних закладів звернулися батьки чотирьох дітей, які відвідують ясельну групу. Двоє із них – з однієї родини. Зараз усіх дітей обстежують на кишкову групу інфекцій.

«Зараз ми очікуємо результати усіх аналізів. Когось звинувачувати зарано, але дивує те, що у всіх чотирьох дітей за добу після відвідування дитячого садочка були однакові симптоми. Усі діти проживають у різних кінцях міста. Зараз усі діти знаходяться в інфекційному відділені першої міської лікарні, лікуємося та очікуємо на остаточні діагнози», -повідомила мама однієї із захворілих дітей. 

Завідувач дитячим садочком Наталія Ружина припускає, що діти могли отруїтися вдома під час вихідних.

«У двох дітей з однієї родини діагностували гастроентероколіт, але це під сумнівом. Вони захворіли 10 березня. Батьки запевняють, що годували дітей домашніми голубцями та котлетами. Це все сталося у святкові дні – 9, 10 березня діти похворіли. У садочку вони були ще 7 березня», - каже керівник закладу, зазначивши, що зараз у закладі проводиться позапланова перевірка за участю працівників Держпродспоживслужби.

В обласному управлінні відомства підтвердили інформацію про початок позапланової перевірки дитячого садочка через звернення лікарів. Також у Держпродспоживслужбі підкреслили, що результати усіх досліджень оприлюднять протягом кількох робочих днів.

Нагадаємо,  на Кіровоградщині у дитсадку, де отруїлися діти, знайшли кишкову паличку.

Фото zik.ua

 

Переглядiв: 2534