Кіровоградський інтернат перейменують через відсутність дітей-сиріт

19.06.2019 11:45

В обласному центрі перейменують «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів, ліцей «Сокіл»» через відсутність дітей-сиріт. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив директор закладу Сергій Сторчаус.

«Згідно з міністерськими документами, ми не маємо дітей, які під опікою навчального закладу. Два роки тому випустили останніх статусних дітей. Зараз у нас близько сорока дітей-сиріт, але вони мають опікунів. Загалом за останні п’ять років кількість дітей, які не мають статусу позбавлених батьківського піклування, зросла від 400 до 750 за рахунок того, що з’явилися кадетські класи. Заклад заповнений на понад сто відсотків, оскільки наразі маємо 32 класи по 28-32 дитини. Надалі після перейменування у нас будуть навчатися діти із повних та неповних сімей. Також у структурі навчального закладу залишиться гуртожиток для дітей», - розповів Сергій Сторчаус.

За інформацією, зміниться статут закладу і будуть внесені зміни до назви. Проект рішення щодо надання статусу ліцею готується у міській раді та розглядатиметься на сесії.

Переглядiв: 1054