Кіровоградський обласний художній музей відсвяткував 25-річний ювілей (ФОТО)

04.01.2018 14:03
image

У Кіровоградському обласному художньому музеї відбулися урочистості з нагоди 25-річчя від дня заснування сьогодні, 4 січня. Про це повідомляє DOZOR.

До привітань долучилися представники обласної влади, художники та друзі закладу. За словами директора музею Тетяни Ткаченко-Суханової, усі заходи, які проводитимуться цьогоріч, будуть ювілейними.

«Те рішення, яке ми прийняли 4 січня 1993 року, з часом себе виправдало. Обласний художній музей відіграє дуже велику роль у житті Кіровоградщини. Нам довелося вирішити низку складних питань, але лишилися й невирішені. Ми дуже задоволені, що наш музей функціонує і  є авторитетним серед інших. Хочеться побажати музею творчого розвитку», - звернувся до присутніх екс-представник Президента України в Кіровоградській області Микола Сухомлин, який поставив підпис у документі про заснування музею.

Під час урочистостей керівник департаменту культури ОДА Валентина Животовська відзначила подяками кращих працівників музею. Також заклад отримав цінні подарунки від гостей та друзів.

«Минулий рік був насиченими подіями, під час яких до нас приїжджало багато іноземців. Ми їх привозили не в театр, а саме в художній музей. Наші іноземні делегації дізналися завдяки музею про Кіровоградщину, про її історію, вони знають, що тут є такі картини, яких більше ніде немає. Бажаю вам мирного неба, здоров’я та процвітання», - зазначила президент регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

У рамках святкування у музеї презентували виставку «Не згасне світ мистецького горіння», яка представлена роботами Петра Покаржевського, Олександра Фойницького, Костянтина Прохорова, Анатолія Шаповалова, Андрія Надєждіна, Анатолія Кімнатного та інших.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2646