Кіровоградський патрульний, який врятував дівчину в Інгулі, отримав нагороду (ФОТО, ВІДЕО)

05.10.2017 06:58
image

Поліцейський патрульної поліції міста Микола Пономаренко став одним з переможців конкурсу Нацполіції «Поліцейський, який мене врятував». Про це сайту DOZOR повідомили у ГУ Нацполіції України.

За інформацією, конкурс стартував наприкінці липня і впродовж двох місяців до відомства надійшло понад 50 історій про порятунок людей поліцейськими та рятувальниками.

Історія про порятунок нетверезої 22-річної дівчини, яка ледь не втопилася в Інгулі  у серпні, вразила членів журі. Інспектор патрульної поліції міста Микола Пономаренко був у складі екіпажу, який прийняв цей виклик. На момент прибуття екіпажу, дівчина була без свідомості та знаходилася за 100 метрів від берега.  Патрульний офіцер Пономаренко прийняв рішення плисти на допомогу потерпілй. Допливши до дівчини, працівник поліції виявив, що вона не подає ознак життя. Офіцер попросив рибалку, який підплив до місця на своєму човні, тримати потерпілу над поверхнею води. Сам поліцейський почав надавати їй домедичну допомогу. В результаті легені жінки частково звільнилися від води і вона почала самостійно дихати. Пізніше потерпілу передали бригаді медиків, яка прибула на виклик.

Відтак голова Нацполіції України Сергій Князєв вручив Миколі Пономаренку нагороду від МВС «За відвагу у службі».

image
Переглядiв: 2306