Кіровоградський пологовий обслуговуватиме 11 районів області

15.05.2017 12:35
image

Кіровоградський пологовий будинок обслуговуватиме одинадцять районів області з листопада цього року. Про це під час виїзної прес-конференції повідомила начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук сьогодні, 15 травня, інформує DOZOR.

За її словами, наприкінці року запрацює нова медична система, яка передбачає утворення в області трьох госпітальних округів.

"У квітні Президент підписав новий закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів. Цей закон стосується саме змін в галузі охорони здоров'я. Він вступить в дію через 6 місяців після дня його підписання. Цей закон передбачає право для медичних закладів на автономізацію і це дає більші можливості для розвитку закладів комунальної, державної та приватної форм власності, переведення лікувальних закладів у комунальні некомерційні установи, розширяє фінансову незалежність. Кабміном вже затвердженні межі госпітальних округів в Кіровоградській області. У нас буде три округи: олександрійський, кіровоградський та західний. Кіровоградський округ складатиметься  з 11 районів і обслуговуватиме 486 000 населення",  - повідомила у коментарі сайту DOZOR Оксана Макарук.

За інформацією, до складу кіровоградського госпітального округу  входить Кіровоград, Знам’янка,  Кіровоградський, Долинський, Новомиргородський, Олександрівський, Бобринецький, Знам'янський, Новгородківський, Компаніївський, Устинівський райони.

Переглядiв: 1094