Кіровоградським любителям безпідставно паркуватися на місці для людей з інвалідністю доведеться розкошелитись

12.02.2017 11:57

image

Штрафи за безпідставну парковку та стоянку автотранспорту в місцях для осіб з інвалідністю найближчим часом мають зрости. Про це повідомляє видання «ЮРЛИГА», інформує DOZOR.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відправив на розгляд Верховної Ради України законопроект № 5629, у якому йдеться про збільшення штрафів за парковку і стоянку на місцях, передбачених для людей з інвалідністю, а також про закріплення права людей з інвалідністю на безоплатну парковку.

Згідно проекту, зупинка або стоянка транспортних засобі у місцях, які промарковані відповідними дорожними знаками і/або дорожною розміткою, де дозволена зупинка або стоянка тільки водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, а також створення перешкод таким водіям у зупинці або стоянці, порушення правил встановлення і використання на траспортному засобі розпізнавального знаку «Водій з інвалідністю» - тягнуть за собою накладення штрафу у 60 неопдатковуваних мінімумів громадян.
 
Штрафуватимуть на 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і за необладнання або обладнання неналежним чином місць для парковки транспортних засобів, якими керують люди з інвалідністю.
 
Детальніше про зміни, які передбачені цим законопроектом можна дізнатися за цим посиланням.
image
 
Переглядiв: 2045