Кіровоградським школам можуть заборонити подавати проекти на громадський бюджет

21.07.2017 15:05
image

У Кіровоградській міській раді на засідання координаційної ради з питань громадського бюджету розглянули  зміни до положення про громадський бюджет сьогодні, 21 липня. Про це повідомляє  DOZOR.

За рішенням членів координаційної ради,  проекти на фінансування шкіл мають бути відхилені, оскільки повинні фінансуватися з загального бюджету міста. Також до голосування планується не допускати  проекти,  які є у загальноміських програмах, а ще – проекти щодо розробки проектно-кошторисних документів.

Крім цього, пропонується  розширити види громадських проектів до трьох категорій: великі (до 1 мільйона гривень), малі та соціальні (до 150 000 гривень). За словами начальника відділу внутрішньої політики міської ради Сергія Запорожана, до категорії соціальних належать проекти, спрямовані на облаштування міста для людей з інвалідністю. Можуть змінитися й пропорції розпорядження коштів, на великі - 50% від обсягу,  на малі - 40%, а на соціальні лише 10%.

Сергій Запорожан зауважив, що дані пропозиції координаційної ради розглянуть  у вересні разом з початком формування бюджету на 2018 рік.

Переліченні пропозиції  координаційної ради має погодити відповідним рішенням депутатський корпус. Новий конкурс же на громадський бюджет, за інформацією, оголосять в середині серпня.

Переглядiв: 873