Кіровоградського нардепа оштрафують за керування авто в нетверезому вигляді

06.06.2019 15:00

Апеляційний суд розглянув скаргу на постанову районного суду щодо адміністративного правопорушення, згідно з якою народного депутата Станіслава Березкіна визнали винним за керування транспорту в стані алкогольного сп’яніння. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

Так, нардеп відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння у присутності двох свідків, таким чином порушивши пункт 2.5  Правил дорожнього руху, за що передбачена адміністративна відповідальність за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Районний суд визнав Березкіна винним у вчиненні правопорушення та притягнув до адмінвідповідальності у вигляді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, строком на рік. Однак народний депутат просив скасувати постанову районного суду, як незаконну та необґрунтовану,  а провадження в справі закрити за відсутності у його діях складу адміністративного правопорушення, оскільки стверджує, що автомобілем не керував. 

У ході апеляційного розгляду було переглянуто відео з боді-камер патрульних поліцейських, допитано у якості свідків водія та охоронців нардепа. За результатом розгляду, суд залишив апеляційну скаргу без задоволення.  Відтак Станіслав Березкін має сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

 

 

Переглядiв: 1115