Кіровоградського патрульного, який збив на пішохідному переході двох студенток, судитимуть

23.01.2017 16:12

imageСлідчі прокуратури завершили розслідування наїзду автівки, якою керував співробітник патрульної поліції, на двох студенток. Про це на брифінгу повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов сьогодні, 23 січня, інформує кореспондент сайту DOZOR.

«17 жовтня 2016 року неподалік бізнес-центру «Ельворті» автомобіль, яким керував співробітник патрульної поліції, здійснив наїзд на двох студенток педуніверситету. Як наслідок, обидві опинились в лікарні. Одна мала два синці і ніяких претензій до водія, а другій довелося майже два місяці перебувати в лікарні з тілесними ушкодженнями. Щоб довести вину працівника поліції, нам довелося зробити низку експертиз: деяких автотехнічних, пов’язаних зі станом транспортного засобу, пов’язаних з погодними умовами. Висновки - не на користь працівника поліції. Висновки в тому, що він винен. Сьогодні вранці поліцейському було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 286, внесені клопотання про відсторонення його від посади та обрання запобіжного заходу. Це - перша ластівка, і вона, мабуть, прикра. Обвинувальний акт буде спрямовано до суду», - повідомив Сергій Чеботарьов.

Начальник слідчого відділу вказав, що поліцейський керував власним автомобілем «Жигулі» 1975 року випуску. В автівці виявнено оголення ниток корду з розшаруванням каркасу гуми.

«Поліцейський свідомо виїхав і керував транспортним засобом, усвідомлюючи, що стан колес його автомобіля не дозволить забезпечити безпеку інших учасників дорожнього руху. Як наслідок - студентка педагогічно вишу, яка поспішала на заняття, до занять так і не дісталась», - додає Сергій Чеботарьов.

Начальник слідчого відділу додатково повідомив, що водієм був молодший лейтенант патрульної поліції, який має 9 років водійського стажу. А у якості пасажира в автівці знаходився його колега - теж працівник патрульної поліції.

Переглядiв: 1355