Кіровоградці опинилися в зоні ризику через скаженого кота

14.11.2017 09:30
image

В обласному центрі у мікрорайоні Лелеківка виявили сказ у домашнього кота, який проживав в одному з домоволодінь.  Про це сайту DOZOR повідомили у міській Держпродспоживслужбі.

За інформацією, тварина перебувала у домівці родини з трьох осіб. Минулого тижня кіт втратив апетит, тому йоговідвезли до ветеринара.

«Господарі тварини звернулися до ветеринара через те, що у кота зник апетит та був пригнічений стан. Тварину намагалися лікувати, але вона загинула. Тоді ж з’явилася підозра на сказ і після проведення досліджень діагноз підтвердився. У зоні ризику опинилися три особи, які проживали з твариною – чоловік, жінка та молодий юнак», - повідомив у коментарі сайту DOZOR заступник начальника міського управління Держпродспоживслужби Руслан Крайносвіт.
«Наразі у домівці проведено дезінфекцію, проведена роз’яснювальна робота з власниками будинку та особами, які контактували з твариною. Власникам тварини ми рекомендували звернутися за медичною допомогою до лікарні. Крім цього, проводиться додаткове щеплення собак та котів, які проживають на території найближчих домоволодінь», - додав Крайносвіт.

Посадовець наголосив, що містяни можуть провакцинувати проти сказу своїх улюбленців безкоштовно. Для цього треба звернутися до міськох державної ветеринарої лікарні.

Нагадаємо, минулого місяця в мікрорайоні Новомиколаївка через домашніього кота, хворого на сказ, у зоні ризику опинилися шестеро людей.

Фото irivne.info

Переглядiв: 2773