Кіровоградці скаржаться на низьку температуру в дитсадках

22.11.2018 10:50

В обласному центрі батьки дітей, які ходять до дитсадків №3 «Незабудка» та №67  «Дельфін» скаржаться на недостатній температурний режим у закладах. Фотографії термометрів для вимірювання температури повітря батьки розмістили у спільноті «Батьківська рада» у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«Опалення в дитячому садку №3, діти мерзнуть. У батареях вода кімнатної температури. У групі температура 16-17 градусів тепла.Міська влада писали,що поломка усунена, але обіцяного тепла немає», - пише учасниця спільноти Ольга Марченко.

За словами ще однієї учасниці спільноти Олесі Мокревас, аналогічна ситуація в дитсадку №67 «Дельфін», де батареї теплі, але в приміщенні температура досягає 15 градусів.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника міського управління освіти Лариси Костенко. Посадовець пояснює, що причина  - в регулюванні та економії  тепла. У нічний час економлять на теплоподачі, тому недостатня температура повітря буває лише вранці, коли вихованці приходять до дитсадків.

«Вранці ми збирали інформацію по дитсадкам. І у ДНЗ №3 вранці була температура середня – 19 градусів, у ДНЗ №67 – 17-19 градусів тепла. У закладах встановлені пристрої для економії тепла. Це не примха управління освіти, а вимога часу – регулювати теплоподачу. У нічний режим відбувається економія тепла. Якщо діти приходять о 7:00-8:00, то приміщення лише нагріваються, входять в нормальний режим, за годину температура повітря стає цілком нормальною: 19 – 20 градусів», - пояснює Костенко.
Переглядiв: 783