Кіровоградці скаржаться на яму, через яку стаються нещасні випадки (ФОТО)

21.04.2018 10:43
image

У обласному центрі на перехресті вулиць Яновського та Глибка біля пішохідного переходу утворилася яма, яка спричинює аварійну ситуацію для учасників дорожнього руху. Про це медіапорталу DOZOR  повідомили мешканці мікрорайону, які стали свідками прикрих випадків.

Так, за словами жителя міста Сергія Канаєва, офіс якого знаходиться біля даного перехрестя, на цій ділянці часто трапляються ДТП. Звернення до місцевої влади та поліції результату не принесло.

"Нещодавно я став свідком випадку, коли мама з дитиною переходили по пішохідному переходу та лише завдяки тому, що водій почав маневрувати, не сталося біди. Цю дорогу переходять діти, потрібно щось робити, адже може статися лихо. Яма дійсно велика. Автівки, проїжджаючи, підскакують. Коли ми звернулися до патрульної поліції, вони відповіли, що знають про цю проблему, але нічого не можуть зробити, " - говорить Сергій Канаєв.

Як зазначили в управління ЖКГ міськради,  вирішення даної проблеми у повноваженнях спецінспекції.

"Це повноваження спеціалізованої інспекції з благоустрою, тому що там проводилися земельні роботи  і власники приватної житлової будівлі проводили собі інженерні комунікації. Тепер вони зобов’язані відновити асфальтно-бетонне покриття", - розповіла заступник начальника управління ЖКГ Юлія Яндович.

image
"Влітку минулого року люди без дозволу спецінспекції проводили земляні роботи, пов’язані з підключенням до водопроводу одного з приватних домоволодінь по вулиці Глибкій. Вони розкопали вулицю Яновського, зняли асфальт та врізалися туди. Спецінспекція оформила та задокументувала їх незаконні земляні роботи, після чого вони сплатили максимальний штраф. Потім порушники найняли підрядну організацію, яка заасфальтувала місце проведення земляних робіт. Але після снігопадів дорога провалилася, власників домоволодіння та осіб, які виконували ці роботи, оштрафували за неналежне виконання благоустрою та відновлення дорожнього покриття", - пояснив Андрій Максюта.

За словами посадовця, порушники зобов’язалися повторно відновити дорожнє покриття у період  сприятливих для асфальтування погодних умов.

Переглядiв: 1123