Кіровоградці виступають проти будівництва дороги для транспортного руху (ВІДЕО)

08.06.2019 10:50

Жителі обласного центру виступають проти будівництва дороги з подальшим рухом громадського та іншого транспорту на вулиці Василя Нікітіна (колишня Червонозорівська). Проте у міськраді стверджують, що  рух транспорту по вулиці жодним чином не нашкодить жителям. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на думку жителів, створення масштабного потоку машин по вулиці створить не лише незручності для жителів, а й може зруйнувати будинки, більшість яких зводилися в довоєнні та післявоєнні роки. Бентежить жителів і близьке розташування до дороги ЗОШ №29.

«Ми звертаємося до міської ради з приводу прокладення на нашій вулиці магістральної траси, яка буде сполучати місто та інші мікрорайони. Проект цей добрий для транспортної розв’язки в місті, але жителі нашої вулиці категорично проти прокладення проїжджої частини, оскільки на нашій вулиці знаходиться школа, і пожвавлений рух на дорозі буде небезпечним для дітей. Будинки, які стоять на вулиці, є довоєнними або післявоєнними, вони просто не витримають того навантаження від транспорту, який проходитиме через вулицю. Мій дім, наприклад, збудований без фундаменту, вібрація просто його зруйнує. Так само буде й з іншими будинками. У нас залізниця поруч, тому і так досить шумно. До того ж, коли закладалася вулиця, вона не розраховувалася на рух великого транспорту, фактично машини їздитимуть під вікнами людей», - говорить жителька вулиці Тетяна Крикун.
«У нас великі проблеми з каналізаційною трасою під дорогою, вона постійно тече, щотижня ми викликаємо робочих. Якщо вже робити реконструкцію дороги, то треба починати із заміни каналізації, оскільки вона не витримає такого потоку автомобілів», - додає жінка.

У коментарі медіапорталу DOZOR заступник міського голови Олександр Мосін підтвердив плани щодо будівництва дороги на вулиці Василя Нікітіна та пояснив, що проектно-кошторисна документація на будівництво розробляється і зараз проходить експертизу. Посадовець запевняє, що рух транспорту по вулиці жодним чином не нашкодить жителям.

«Замовником розроблення проекту капітального ремонту вулиці Василя Нікітіна є управління житлово-комунального господарства. Зрозуміло, що проектанти у відповідності до всіх державно-будівельних нормативів розроблять нове асфальтове дорожнє покриття проїжджої частини, тротуарів та в’їздів у кожний житловий будинок. Розглядається можливість, що по вулиці Миколи Левитського від вулиці Короленка в односторонньому напрямку буде рухатися транспорт від вулиці Короленка під арку, а той транспорт, який їхатиме знизу від вулиці Ельворті повертатиме по вулиці Братиславській та Василя Нікітіна, виїжджати на вулицю Короленка», - пояснив посадовець.
«Проект розробляється і поданий на експертизу, потім ми будемо спілкуватися з депутатським корпусом про виділення коштів. Там з’явиться нова дорога,  тротуари, освітлення, дорожні знаки та світлофори», - додав Мосін.

Наразі жителі почали збирати підписи проти організації транспортного руху вулицею Василя Нікітіна. Протягом кількох днів під документом підписалося більше сотні мешканців. Підписи планують передати до міськради на розгляд міського голови та його заступника.

Переглядiв: 8446